Et lite stykke Paris i Salten

Foto: Martin Losvik

Den 18. – 24. juni kan Salten kultursamarbeid friste publikum med årets første spaserstokkturne, Under Paris’ himmel.

Når vi ikke kan reise til Paris, bringer kultursamarbeidet Paris til deg. Publikum kan vente seg sterke tekster og udødelige melodier. Noe på fransk og noe på norsk. For når Soetkin Baptist synger, så er det på ordentlig.

Sammen med pianist Sveinar Aase byr hun på kjent musikk av blant andre Edit Piaf, Jaques Brel, Serge Gainsbourg. Sanger som La vie en rose, Je ne regrette rien og Hymne til kjærligheten.

- Sveinar og Soetkin har tidligere gjort seg bemerket gjennom Nordland Musikkfestuke og Bodø Jazz Open hvor de vant publikums hjerter med sine nytolkninger. Vi gleder vi oss til å sende dem på turne i Salten, sier Hege Næss Klette, faglig leder i Salten kultursamarbeid.

Om artistene
Soetkin Baptist har røtter i Belgia og er vokst opp med fransk musikk. Hun er bosatt i Bodø, men har hele Europa som arbeidsplass. En sanger med enorm tilstedeværelse, formidlingskraft og nerve i fremføringen.

I likhet med pianist Sveinar Aase er Soetkin klassisk skolert, men beveger seg uanstrengt mellom flere sjangre. Duoen trives best når de får utforske ulike stilarter. Gjennom flere års samarbeid har de utfoldet seg med sine musikalske favoritter fra pop, evergreens, viser, jazz og fransk chanson, ispedd besøk på diverse hittegodskontorer for populærmusikk.   

Om spaserstokken
Salten kultursamarbeid samarbeider med kommunene i Salten og Nordland fylkeskommune for å gi publikum i aldersgruppen 60+ profesjonell kunst- og kulturformidling av høy kvalitet gjennom Den kulturelle spaserstokken. Arrangementene er gratis for publikum.

Se når turneen kommer til din kommune