Salten Kultursamarbeid

Evert og Cornelis turne

Johan Christer Novsjøs og Yngve Fritjof Kristiansen

Den 20. - 25. september står tekster av Evert Taube og Cornelis Vreeswijk på programmet når Salten kultursamarbeid arrangerer høstens første spaserstokkturne i Salten.

Publikum kan glede seg til Johan Christer Novsjøs og Yngve Fritjof Kristiansens tolkninger av de store visekunstnerne når «Evert & Cornelis» turnerer Salten. Under konsertene vil de gode historiene og anekdotene sitte løst mellom visene, og gi næring til både lattermuskler og tårekanaler. Arrangementene er gratis for publikum.

Se når turneen kommer til din kommune

Visekunstnerne som møttes
Evert Taube og Cornelis Vreeswijk tilhørte hver sin tid, men også hverandres samtid. Evert ble født i 1890, Cornelis i 1937; Evert i Sverige, Cornelis i Holland. Så ville skjebnen at deres veier skulle krysse hverandre, og krysningspunktet ble bohemerestauranten ‘Den Gyldene Freden’ i Gamla Stan i Stockholm. Der tilbragte de mye tid ved hvert sitt stambord. Det ble skjenket og konsumerte rikelige mengder åndelig og jordisk føde, både i fast og flytende form. Her duellerte de med hverandre, med engler og demoner, i glede og sorg, og her la de grunnlaget for - og skapte mange av sine udødelige viser.

Om artistene
Yngve Fritjof Kristiansens er mest kjent i det nordiske visemiljøer for glitrende tolkninger av de svenske gigantene C.M. Bellman, Evert Taube og ikke minst Cornelis Vreeswijk. Han har opptrådt en rekke ganger på Cornelisdagen på Mosebacke i Stockholm og har gjort kremen av svenske vise, - jazz- og rockeartister selskap både der og på festivalscener rundt om i Sverige. En konsert med Yngve er ofte lagt opp som et slags enmanns-teater med parodier, historier og anekdoter, - sanne og ikke fullt så sanne!

Johan Christer Novsjøs begynte å ta sangundervisning som ni-åring, og har siden da vært aktivt engasjert i konserter, operaer og musikal teater som Les Miserables, Jesus Christ Superstar, Westside Story og La Boheme for å nevne noen. Han studerte på ARTSED og på Royal College of Music, i London. Han har vært ansatt ved Den Norske Opera og Ballett, samt opptrådt på mange radio/tv-programmer både i Norge og i utlandet. Novsjø har som eneste nordmann i historien blitt tildelt Evert Taube prisen i Sverige

Om spaserstokken
Salten kultursamarbeid samarbeider med kommunene i Salten og Nordland fylkeskommune for å gi publikum i aldersgruppen 60+ profesjonell kunst- og kulturformidling av høy kvalitet gjennom Den kulturelle spaserstokken. Målet er å utvikle gode kunst- og kulturprosjekter for eldre lokalt innenfor et mangfold av sjangre og uttrykk.