Salten Kultursamarbeid

Folkemusikk til Salten

Susanne Lundeng og Nils-Olav Johansen

Foto: Martin Losvik

I uke 43 kan spaserstokken og Salten kultursamarbeid invitere til konserter med Folkemusikk fra Salten.

Det er Susanne Lundeng og Nils-Olav Johansen som fra 19. oktober til 24. oktober vil turnere Salten i regi av den kulturelle spaserstokken. Publikum kan glede seg til konserter hvor duoens musikk går fra de sarteste, nesten ikke hørbare toner til de mest ekspressive og drivende rytmiske strengeleker.

Se når turneen kommer til din kommune

Musikken
Susanne Lundeng har helt siden ungdomsårene vært opptatt av felespillet fra Salten og historiene rundt musikken, en tradisjon som nok for de fleste var en godt bevart hemmelighet. I 30 år har hun løftet frem denne kulturarven og i 2015 kom hennes kvadruple album «111 Nordlandsslåtter – hilsen Susanne Lundeng» ut på eget plateselskap, noe hun høstet en Spellemannpris for. Albumet inneholdt også en stor booklet med bilder, historier og informasjon om folkemusikktradisjonen fra Salten og Lofoten. Denne utgivelsen kan man si en slags oppfølger til hennes debutalbum «Havella» - slåtter fra Nordland som kom i 1991.

Det er musikk og historier fra denne tradisjonen hun nå tar med seg på veien for Spaserstokken. Der det fins slåtter/musikk fra det aktuelle spillestedet, vil programmet spisses med lokalt materiale.

Interessante møter
Møtet med de eldre rundt i Salten håper Susanne også kan åpne for nye opplysninger og at historier rundt denne kulturen kan dukke opp i kjølvannet av konsertene. Hun inviterer til samtaler og innspill fra publikum. Det er lett å tenke at det ikke finnes mer materiale og at tiden har gått, men Susanne opplever stadig noe nytt.

Gitarist og sanger
Med seg på disse konsertene har hun gitarist og sanger Nils-Olav Johansen. Han jobber til daglig som professor i jazzgitar ved NTNU i Trondheim (Jazzlinja) og er kjent fra grupper som Farmers Market og Transjoik. Nils-Olav Johansen henter inspirasjon fra tradisjonell musikk fra hele verden i sitt musikalske uttrykk, og er kjent for sine virtuose improvisasjoner med umiskjennelig signatur.

Konsertene har fri entré.

Vi minner om godt smittevern. Vær frisk, husk håndvask og 1 metersregel når du kommer på konsert.