Nyheter

Utstilling "Diaolog Salten Senior - Minner på trykk"

Nå er bildene fra linotrykk kurset "Dialog Salten Senior - Minner på trykk" blitt en flott utstilling som skal besøke ulike steder i Salten. Første stopp på turneen er Meløy kommune. I perioden 11. mai – 25. mai blir utstillingen å finne på Vall Omsorgsenter og Meløy Bibliotek.

De kjente grafikerne Are Andreassen og Kurt Edvin Blix Hansen reiste Salten rundt i 2014 for å holde kurs for eldre i linotrykk. Kursene var et tilbud gjennom Den kulturelle spaserstokken og Salten kultursamarbeid sto som arrangør.

I løpet av 5 timer fikk deltakerne lære prosessen med linotrykk. De fikk skjære ut motiv og være med på trykkeprosessen. Oppgaven var å beskrive en stemning, et minne eller en følelse med linotykk som uttrykksform.

Bildene i denne utstillingen er alle arbeider fra dette kurset. Totalt 69 bilder sendes nå rundt i Salten for å vise at amatører i alle aldre kan ha en historie å fortelle - bare de får muligheten til å utrykke seg.

- Vi har møtt fantastiske mennesker som har vært villige til å prøve noe nytt, dele episoder fra sitt liv og gi dette videre. Møtene over vår grafikkpresse har vært gode, sier Are Andreassen i en oppsummering av kursene.

Når utstillingen avsluttes sendes bildene til kunstnernes hjemsteds kommuner.