Nyheter

Spennende utstilling til Sørfold og Saltdal!

Bildene fra linotrykk kurset "Dialog Salten Senior - Minner på trykk" er blitt en flott utstilling som sendes rundt i Salten. Første stopp var Meløy i mai. Nå reiser den videre til Sørfold og Saltdal.

De kjente grafikerne Are Andreassen og Kurt Edvin Blix Hansen reiste Salten rundt i 2014 for å holde kurs for eldre i linotrykk. Kursene var et tilbud gjennom Den kulturelle spaserstokken og Salten kultursamarbeid sto som arrangør.

Kurset
I løpet av 5 timer fikk deltakerne lære prosessen med linotrykk. De fikk skjære ut motiv og være med på trykkeprosessen. Oppgaven var å beskrive en stemning, et minne eller en følelse med linotykk som uttrykksform.

Utstillingen
Bildene i denne utstillingen er alle arbeider fra dette kurset. Totalt 69 bilder sendes nå rundt i Salten for å vise at amatører i alle aldre kan ha en historie å fortelle - bare de får muligheten til å utrykke seg.

- Vi har møtt fantastiske mennesker som har vært villige til å prøve noe nytt, dele episoder fra sitt liv og gi dette videre. Møtene over vår grafikkpresse har vært gode, sier Are Andreassen i en oppsummering av kursene.

Se utstillingen

Sørfold 21. september - 14. oktober Vestibylen ved Rådhussalen
Saltdal 19. oktober – 16. november Aktivitetshuset

 
Når utstillingen avsluttes sendes bildene til kunstnernes hjemsteds kommuner.