Nyheter

Spaserstokken presenterer MiNensemblet

Høstens kulturelle spaserstokk er blitt til etter samarbeid med Musikk i Nordland (MiN). I oktober og november vil MiNensemblet turnere Salten med ulike smakebiter fra sitt program.

Kvalitet, allsidighet og spennvidde gjør ensemblets konserter til en unik opplevelse og har ført til et stort og godt publikum. Basen er Narvik, og musikerne reiser på turneer først og fremst i Nordland fylke, men også i resten av Norge og i utlandet. MiNensemblet er en del av Landsdelsmusikerordningen i Nord-Norge (LiNN) hvis motto er å gi store opplevelser på små steder.

På høstens program finner dere:


«Carl Nielsen 150 år» i Steigen og Hamarøy
I år har den danske komponisten Carl Nielsen 150-årsjubileum. Han regnes som en av de mest begavede komponistene i Norden i sin tid. I anledning jubileet har MiN funnet fram Kvintett for blåsere, Op. 43 som regnes som et av de virkelig store verkene for blåsekvintett. Disse instrumentene klinger godt sammen med klaver, og klaver klinger godt alene, derfor får Mozart og Schumann også være med på programmet.

«MiN strykekvartett» i Sørfold, Beiarn og Saltdal
Høstens strykekvartettprogram er signert Haydn og Schumann, henholdsvis «strykekvartettens far» og «romantikkens mest romantiske komponist». Denne konserten, ved siden av å være en flott musikalsk opplevelse, er et lite dypdykk i strykekvartettens historie. Musikerne Bøen, Nussle, Miletic og Andersson er alle fast ansatte strykere hos Musikk i Nordland. Så dette er hele fylkets strykekvartett. Din strykekvartett!

«HammerKammer: Mozartmaraton» i Meløy, Gildeskål og Fauske
HammerKammer er konsertserien hvor MiNensemblet presenterer materiale spilt på sitt eget hammerklaver bygd etter tegninger fra 1795. Hammerklaveret har en sprøere og mer rustikk klang enn det moderne flygel. Instrumentet har i tillegg et lavere volum slik at det passer utmerket i en kammermusikalsk setting. HammerKammer er derfor en unik mulighet til å høre musikken slik det var meningen at den skulle framføres.

Se fullstendig turneprogram her.

Vi ønsker alle over 60 år velkommen på konsert!