Nyheter

Utstilling "Dialog Salten Senior" til Hamarøy

Bildene fra linotrykk kurset "Dialog Salten Senior - Minner på trykk" er blitt en flott utstilling som sendes rundt i Salten. Etter å ha besøkt Meløy, Sørfold og Saltdal er turen nå kommet til Hamarøy. Det blir formell åpning på Hamsunsenteret, Kafé Knut 4. februar klokken 18:30. Kafeen holder åpent for servering og det blir minikonsert med Ingri (cello) og Æ (gitar/vokal).

De kjente grafikerne Are Andreassen og Kurt Edvin Blix Hansen reiste Salten rundt i 2014 for å holde kurs for eldre i linotrykk. Kursene var et tilbud gjennom Den kulturelle spaserstokken og Salten kultursamarbeid sto som arrangør.

Kurset
I løpet av 5 timer fikk deltakerne lære prosessen med linotrykk. De fikk skjære ut motiv og være med på trykkeprosessen. Oppgaven var å beskrive en stemning, et minne eller en følelse med linotykk som uttrykksform.

Utstillingen
Bildene i denne utstillingen er alle arbeider fra dette kurset. Totalt 69 bilder sendes nå rundt i Salten for å vise at amatører i alle aldre kan ha en historie å fortelle - bare de får muligheten til å utrykke seg.

- Vi har møtt fantastiske mennesker som har vært villige til å prøve noe nytt, dele episoder fra sitt liv og gi dette videre. Møtene over vår grafikkpresse har vært gode, sier Are Andreassen i en oppsummering av kursene.

Se utstillingen

Hamarøy 4. februar - 31. mars Hamsunsenteret, Kafé Knut og Hamarøy Bibliotek

 
Når utstillingen avsluttes sendes bildene til kunstnernes hjemsteds kommuner.