Nyheter

Endelig Filmfest!

Onsdag 20. april starter Filmfest Salten for tolvte gang. Totalt 1000 elever på 10. trinn, fra hele Salten, er med når årets arrangement braker løs.

I år får elevene se den norske dokumentarfilmen «Pøbler» om unge mennesker som har falt utenfor. I etterkant av filmen leder Per Sundnes et intervju hvor elevene får snakke med skuespiller Kelly Cathrin Haugan og regissør Kari Anne Moe.

Torsdag 21. april avsluttes filmfesten med en storstilt Filmgalla i Bodø Spektrum. Her samles de feststemte og festkledde tiendeklassinger, som i løpet av skoleåret har produsert og sendt inn filmer til juryering i regi av Den kulturelle skolesekken.

Se filmene på Filmfest Saltens hjemmeside.

På gallaen deles det ut priser til de beste filmene innenfor de ulike kategoriene. Prominente prisutdelere og Per Sundnes er med å kaste glans over showet. Det knytter seg alltid spenning til hvilken anerkjent artist som avslutter kvelden med en mini konsert. I tillegge til det nasjonale musikkinnslaget får vi også flotte lokale opptreden under showet.

Arrangører og ansvarlige for «Filmfest Salten» er Salten Kultursamarbeid i samarbeid med Bodø kommune og Nordland Fylkeskommune.