Nyheter

Stem på Steigen ildsjel

Håvard Olsen

Foto: Avisa Nordland

Lørdag 6. januar arrangerer Norges idrettsforbund sin årlige Idrettsgalla på Hamar OL-amfi. Årets ildsjel er kanskje den gjeveste prisen som deles ut og i år er Håvard Olsen fra Steigen nominert for sin innsats.

Prisen Årets ildsjel er viktig av flere grunner. Uten frivillige ildsjeler på grasrota, stopper norsk idrett opp. Totalt 660 kandidater ble nominert, 19 fylkesvinnere ble plukket ut og nå er det bare fem finalister igjen som skal kjempe om prisen.

Håvard Olsen (64), som også var nominert til årets ildsjel under Salten Idrettsgalla i 2013, er nominert for sin innsats i IL Løken. I 2007 fikk IL Løken og Håvard Olsen også antisutreheltpris fra Salten friluftsråd i forbindelse med utbyggingen av Follstranda friluftsområde. I IF Løken organiserer Håvard en rekke idretter. På grunn av fraflytting ble idrettslaget lagt ned i 1969, men takket være Olsen ble klubben reetablert i 1976. Han har hatt de fleste roller og bidrar med veldig mye for idrettslaget og lokalmiljøet. Blant annet står han bak en rekke anleggsprosjekter, som blant annet fotballanlegg, skiskytteranlegg, skytterhus og lysløype.  Selv om han har vært med lenge og bidratt med mye, er det ingenting som tyder på at Olsen vil trappe ned sin innsats for lokalmiljøet i Steigen.

Avstemming
Årets ildsjel 2018 vil bli kåret på bakgrunn av juryens stemme og folkeavstemningen som avholdes mellom 15. desember til 5. januar. Juryens stemme og folkeavstemningen teller like mye.

Bli med og stem frem årets ildsjel