Nyheter

Filmfest Salten for 15. år

Filmfest Salten

Foto: Sverre Breivik

Mandag 8. april starter Filmfest Salten for 15. gang. Totalt 1000 elever på 10. trinn, fra hele regionen, vil være med på årets begivenhet.

Kinovisning
I år får elevene se den norske filmen «Harajuku» om Vilde (Ines Høysæter Asserson) som får vite at moren hennes har vært i en ulykke og tvinges til å ta kontakt med faren sin (Nicolai Cleve Broch). Vilde prøver å rømme fra alt og alle med en enveisbillett til Tokyo, men på veien blir hun fanget i et emosjonelt første møte med faren. I etterkant av filmen intervjuer Per Sundnes regissør Eirik Svensson og alle elevene inviteres til å komme med egne spørsmål.

Filmgalla
Tirsdag 9. april avsluttes det hele med en storstilt Filmgalla i Bodø Spektrum. Her samles de feststemte og festkledde tiendeklassinger, som i løpet av skoleåret har produsert og sendt inn filmer til juryering i regi av Den kulturelle skolesekken. 

Du kan se filmene på Filmfest Saltens nettside.

Under gallaen deles det ut priser til de beste filmene innenfor de ulike kategoriene. Prominente prisutdelere og Per Sundnes er med å kaste glans over showet. Det blir underholdning av unge talenter fra Salten, lærerbandet "Moviestars" og Joddski.

Om prosjektet
Filmfest Salten er ett samarbeidsprosjekt i regi av Bodø kommune og Salten Kultursamarbeid. Hvert år søkes det midler for å kunne tilby dette til elevene. Vi retter en stor takk til IRIS Salten, Nordland Fylkeskommune og Nordnorsk Filmsenter som er med å gjøre årets arrangement mulig. Og en spesiell takk til IRIS Salten som er fast samarbeidspart!

- Endringer i forutsetningene fra høsten 2019 gjør at vi er bekymret for filmfestens fremtid, sier Hege Klette, faglig leder i Salten Kultursamarbeid. Vi jobber for å finne ei løsning, men i dag gleder vi oss først og fremst til å se filmene 2003 kullet har laget og til ei flott feiring sammen med årets festkledte elever!"