Nyheter

Latinsk spaserstokk

Mandag 20. mai starter årets første spaserstokk turne i Salten. Denne gangen byr vi på vakre latinske toner med den klassiske gitaristen Gloria Medone fra Argentina.

Publikum i Salten kan glede seg til konserter med trillende latinamerikanske toner og spanske danser ispedd vår egen Edvard Grieg. Vi får en reise fra barokken med danser av Gaspar Sanz, via romantikken og verker for spansk gitar av den fremragende Francisco Tárrega, til nyere musikk av latinamerikanske komponister. 

Gloria Medone er en høyt skolert klassisk gitarist, og forsker, med bakgrunn fra blant annet Musikkonservatoriet i Buenos Aires, PhD i musikkvitenskap fra University of Oviedo og postdoktor ved Sorbonne i Paris. Hun har hatt en omfattende karriere som utøver i mange land. Hennes siste turne gikk til Storbritannia, Hong Kong og Beijing, hvor hun hadde masterklasser og konserter for flere veletablerte institusjoner.  De siste årene har hun jobbet freelance som både utøver, foreleser, forsker og musikklærer. I 2015 ga hun ut albumet Guitar-Selfie, som er ett musikalsk selvportrett. 

Konsertene varer i 45 minutter og det er gratis inngang. Turneen er støttet av Canarias Cultura en red.

Se når konserten er i din kommune