Nyheter

Endelig filmfest!

Foto: Sverre Breivik

Tirsdag 25. april 2017 er det tid for den enestående og spektakulære filmgallaen «Filmfest Salten» i Bodø Spektrum.

Her samles nærmere 1000 elever, musikere, filmskapere og representanter fra kommuner og fylke til prisutdeling og konsert. Hovedmålsettingen for Filmfest Salten er å få elevene til å fortelle den gode historien og lage god film!

Elever på 10.trinn ved ulike skoler i Salten, har gjennom Den Kulturelle Skolesekken hatt besøk av profesjonelle filmkunstnere som turnerer med filmkurs. Elevene lager sine egne filmer utfra gitte kriterier og sender inn filmer til en profesjonell jury. Vinnerne i de ulike kategoriene kåres på filmgallaen.

24. og 25. april får elevene se Kongens Nei på kino. Der får de møte blant annet skuespilleren fra filmen, Arthur Hakalahti, som i 2011 vant pris for beste mannlige skuespiller på filmfesten. Han har i senere tid har roller i filmer som: Halvbroren, Skam og Kongens Nei. I tillegg arrangeres det Filmfest Orama på Stormen bibliotek i regi av Nordland Fylkeskommune. Her får elevene møte ulike filmrelaterte produksjoner, alt fra Stuntkvinnen Thea til visning av årets filmfestfilmer.

Filmfest Salten er et samarbeid mellom Salten Kultursamarbeid, DKS Bodø, Bodø kommune og DKS Nordland.

Les mer på filmfestens nettsider.