Nyheter

Markens Grøde konsert

I uke 14 kan du oppleve den prisbelønte høytlesningskonserten "Markens Grøde" i regi av Den kulturelle spaserstokken i Salten.

Knut Hamsuns Nobelprisvinnende roman "Markens Grøde" ble utgitt for 100 år siden og er fortsatt aktuell.

I denne høytlesningskonserten har Hamsunsenterets husband valgt ut en sentral fortelling i romanen og komponert stemningsfull musikk til. Vi blir kjent med Inger og Isak som lever og drifter gården Sellanrå, parallelt startes det gruvedrift i kobberfjellet ikke langt fra der de bor, det moderne samfunnet kommer tett på og de blir vitne til gruvedriftens blomstringstid og fall. Seirende tilbake står Inger og Isak, de som forvaltet jorden med omhu.

"Han var markbo i sinn og skinn og jordbruker uten nåde. En gjenoppstanden fra fortiden som peker fremtiden ut, en mann fra det første jordbruk, landnåmsmann, ni hundre år gammel og igjen dagens mann."

Hamsunsenterts husband består av forteller Solveig Hirsch, skuespiller Annelise Grindheim og musiker & komponist Johannes Roksand Fauchald. Forestillingen har vunnet prisen for Årets formidlingskonsept som ble delt ut på Det nasjonale museumsmøtet i vår.

Konserten er et gratistilbud fra Den kulturelle spaserstokken!

Se når høytlesningskonserten kommer til din kommune