Nyheter

Taffelpikene turnerer

Taffelpikene

Mandag 14. oktober startet Taffelpikene en ukes turne med forestillingen "Te for tre" gjennom den kulturelle spaserstokken i Salten.

Konsertrekken, som er arrangert av Salten kultursamarbeid, tar publikum med inn i musikklivet på starten av 1900-tallet - jazzens og swingdansens storhetstid.

Taffelpikene, for anledningen et lite kabaretorkester, bestående av Sigrid Egtvedt Nino Felbab og Ingrid Åhlander Bennett, vil presentere låter laget av noen av de største musikerne fra perioden. Vi kan nevne Tea for Two, Summertime og Sing, sing, sing sammen med flere godt kjente norske slagere. Musikk som vil få frem smilet, swingfoten og en liten trall hos de fleste. Ved å spille utdrag fra Jazz Suite Nr 2 av Shostakovich vil de også vise oss hvordan swingmusikken inspirerte komponister av klassisk musikk. Konsertene har fri entré.

Den unge fremadstormende komponisten og arrangøren Aleksander Waaktaar har skrevet arrangementer spesielt til Taffelpikene. Han har jobbet med flere av landets aller fremste ensembler, blant annet Oslo Filharmonien og KORK.

- Taffelpikene er et friskt pust som spiller musikk på aller høyeste nivå, sier Hege Klette faglig leder i kultursamarbeidet. Trioens medlemmer er alle utdannet klassiske musikere, men har i tillegg til lang erfaring på den klassiske scenen også mye erfaring med rytmisk musikk.

Alle musikerne jobber også i andre profesjonelle ensembler og orkestre.

Se når konserten kommer til din kommune.