En minnerik kveld - Salten Idrettsgalla

Fredag 5. februar ble Salten idretten feiret med egen galla i Lille Stormen, Bodø. Foran en nesten fullsatt sal ledet tidligere NRK-reporter Tord Bertinussen showet med prominente prisutdelere, flotte idrettsfolk og kulturelle innslag. Arrangementet løftet frem gode idrettsprestasjoner i Salten og hedret de som har gjort en spesiell innsats gjennom sin frivillighet.

Prisene
Totalt ble det delt ut 19 priser fordelt på prestasjonspriser og ildsjelpriser. Det var mange utøvere og trenere som fortjente heder så juryen hadde en tøff jobb. Kanskje den gjeveste prisen av dem alle, Årets hederspris, gikk til Tom Erik Tofte for innsatsen i Valnesfjord IL hvor han deltar på nesten alle dugnader, kjører tråkkemaskin, jobber med kunstgressbanen og er med å arrangere den årlige barneturneringen i fotball. Rundt 1400 deltok på avstemmingen i Avisa Nordland som sendte Tom Erik til topps.

Prisvinnere

Årets idrettsprestasjon, kvinner: Ingrid Mathisen, Fauske IL Ski Årets Ildsjel Beiarn: Knut Klausen Rønnåbakk
Årets idrettsprestasjon, menn: August Jensen Årets Ildsjel Bodø: Per Eidsvik
Årets lag: BHK herrer Årets Ildsjel Fauske: Tom Erik Tofte
Årets trener: Trond Nystad, landslagstrener ski herrer Årets Ildsjel Gildeskål: Bjørn Myrvoll
Årets arrangement: Fauske Atletklubb – NM Bryting Årets Ildsjel Hamarøy: Truls Johnsen
Årets oppkomling: Stig Tore Moen Nilsen, BHK Årets Ildsjel Meløy: Doris og Trond Eliassen
Årets innsatspris: Tor Magne «Biggen» Ingebrigtsen, Skjerstad IL Årets Ildsjel Saltdal: Knut Arild Hansen
Årets idrettsøyeblikk: BHK – vant Cupfinalen Årets Ildsjel Steigen: Ketil Hansen
Årets inkluderingspris: Bodø Gym og Turn Årets Ildsjel Sørfold: Rune Åsbakk
Se listen over alle nominerte. Årets Hederspris: Tom Erik Tofte


- Idrettsgallaen er en flott arena å løfte frem både idrett og kultur i Salten. Alle kulturelle innslag og premier er fra regionen, sier prosjektleder Hege Næss Klette i Salten Kultursamarbeid. Det er flott at alle ordførerne hadde anledning til å dele ut prisen til ildsjelen i sin kommune. Det viser hvor viktig frivilligheten er for lokalsamfunnene i Salten.

Premiene
Hedersprisen var designet - og håndblåst av Bruket glass i Bodø spesielt til årets Idrettsgalla. Grafikeren Are Andreassen fra Fleinvær hadde laget originale trykk til alle prisvinnerne.

Kulturelle innslag
Inculcado fra Fauske imponerte med sine energiske opptredener. Bandleder og vokalist i Nagel, Nils Petter Rusånes fra Saltdal, hadde en flott opptreden som soloartist. Vi fikk også nydelig blues fra Bodø artisten Von Lausteen (Jon-Arne Nilsen) regjerende norgesmestere i blues med bandet Tito Lausteen Quartet. Midtveis i arrangementet fikk vi en danseopplevelse av de sjeldne når Wicked Crew fra Dans Fauske tok scenen med sin mix av ulike koreografier.

Se bildene fra kvelden.

Arrangørene Nordland Idrettskrets, Bodø Idrettsråd og Salten Kultursamarbeid gratulerer alle nominerte, prisvinnere - og takker alle våre samarbeidspartnere som har gjort arrangementet mulig!