Nyheter

Tid for Vinterjazz

England Brooks og John-Kåre Hansen

Mandag 25. november er det endelig tid for en ukes Vinterjazz turne med England Brooks og John-Kåre Hansen for den kulturelle spaserstokken i Salten.

Det er Salten kultursamarbeid som står som arrangør av turneene i den kulturelle spaserstokken og konsertene er et gratis tilbud for målgruppen.

-  Publikum kan glede seg til å høre to jazzmusikere helt utenom det vanlige. England Brooks og John-Kåre Hansen har stort hjerte for musikken og formidlingen av den, sier faglig leder i kultursamarbeidet Hege Klette. Med glimt i øyet evner de å skape en sjelden nærhet til publikum med sine svingende toner.

England bruker å si ”- I’m not a singer, I’m a storyteller”. Hun er begge deler. Med sin dype, sjelfulle stemme har hun begeistret lytterne om det er på jazzklubb, konserthus eller på NRKs Beat For Beat. Overalt hvor hun synger gjør hun inntrykk.

England Brooks (62) er født og oppvokst i Los Angeles, California. For 15 år siden gjorde hun Bodø til sitt nye hjemsted. Nord-Norge er betraktelig kaldere og langt mindre enn Los Angeles. Men menneskene er varme om hjertet og har bidratt sterkt til at England har fått sin musikalske kraft forsterket i sitt nye hjemland. Sammen med jazzgitaristen John-Kåre Hansen får vi høre duoens intuitive samspill med mye lek, improvisasjon og humor. 

Se når konserten kommer til din kommune.