Salt-stæmma

Musikalen Salt-stæmma

Salt-stæmma

Foto: Henrik Dvergsdal

I anledning åpningen av Stormen Konserthus i Bodø november 2014 ønsket Salten Kultursamarbeid å gi en gave. Gaven ble gitt i form av en musikal hvor barn og unge i alderen 10-20 år var aktører.

Kulturskolene i Salten samarbeidet om prosjektet og var ansvarlige for å rekruttere aktører i sin kommune. Bård Bergrabb var ansatt som prosjektleder av Salten Kultursamarbeid.

Samarbeid

Samarbeidet gjorde det mulig å lage en stor og omfangsrik sceneproduksjon som kommunene i Salten ikke hadde klart å gjennomføre hver for seg. Ikke alle kulturskolene hadde tilbud innenfor alle kunstarter. Ved å samarbeide ble det mulig å sette sammen en forestilling hvor alle kunstartene var representert.

Deltakere

Prosjektet ga unge talenter i Salten regionen mulighet til å samarbeide med profesjonelle kunstnere om et stort prosjekt i den hensikt å utvikle kunstnerisk kompetanse. Deltakerne måtte ha interesse for dans, musikk, film, teater, rekvisitter, søm eller kostymer. Indre motivasjon var viktig. Det ble arrangert fem øvingshelger i Bodø og det ble øvet i kommunene mellom hver helg. Foreldrene spilte en stor rolle i transport - og dugnad i forbindelse med øvingshelger og forestilling.

Stykket

Forestillingen var en slags parodisk hybrid mellom genrene musikal og spel. Tiden var satt tilbake til år 9 998 000 før Kristus og historien var en falsk forklaring på hvordan området Salten fikk sitt navn. Manus ble skrevet av Kristian Winther, komponist og musikalsk leder var Tore Johansen. Maja Zakariassen hadde regien og Maia Brøndmo hadde koreografien.

Premiere

Salt-stæmma hadde premiere i Stormen kulturhus store sal, 23. november 2014. Dagen etter ble den fremført som DKS (Den kulturelle skolesekken) forestilling med elever fra Bodø som publikum.

Les mer om prosjektet i prosjektrapporten